İç Hastalıkları ve Gastroenteroloji Uzmanı Dr. Atilla Bektaş, Kurban Bayramı’nda et tüketimiyle ilgili uyarılarda bulundu. Bektaş, “Fazla et tüketildiği zaman homosistein denilen bir toksit madde vücutta fazlalaşıyor. Bu da damar sağlığını bozuyor. Kalp-damar hastalığı ve inme riskini artırıyor. Eğer çok fazla miktarda et tüketildiyse, sonraki öğünde bol miktarda su içmek, yeşillik ve yoğurt tüketmek iyi gelebilir. Böylece hem sindirim rahatlar hem de vücuttaki yük azalır” dedi.
Related Posts
Kayseri Şeker 1. Amatör Küme’den 4 takım Süper Amatör Küme’ye yükseldi
Kayseri Şeker 1. Amatör Küme'de 2023-2024 sezonu tamamlandı ve 4 takım Süper Amatör Küme'ye yükseldi.…
Anket: Harris, Demokrat Ulusal Kongresi başlarken Trump’ın az farkla önünde
Anket, yüzde 5'ten fazla oyun üçüncü bir adaya gidebileceğine işaret ediyor
Meral Akşener Ankara’da esnaf ziyaretinde bulundu
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Ankara'nın Çubuk ve Pursaklar ilçelerinde esnaf ziyaretinde bulundu. Akşener,…
TUSAŞ’a terör saldırısı; 3 şehit, 14 yaralı (5)
2 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ; 3 ŞEHİT, 14 YARALIMIZ VARİçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, TUSAŞ'a yönelik…